Cum este sa conduci in Georgia. Prin Imereti si Svaneti pe ruta Kutaisi – Zugdidi – Mestia – Ushguli – Batumi – Kutaisi

Cum este sa conduci in Georgia. Prin Imereti si Svaneti pe ruta Kutaisi – Zugdidi – Mestia – Ushguli – Batumi – Kutaisi

Acest traseu l-am facut in vara lui 2018 si prin urmare s-ar putea ca anumite detalii sa nu mai corespunda in totalitate, dar este in continuare relevant pentru cine nu a fost niciodata in aceasta tara si ar dori sa o exploreze ca la carte. Daca te uiti pe Google Maps, vei vedea ca tara nu este foarte mare si iti da impresia ca o poti vizita pe toata in cinci zile. Insa nu este chiar asa.

Datorita proximitatii fata de Muntii Caucaz, multe dintre obiectivele turistice interesante sunt dispuse fragmentat, pe vai paralele foarte lungi, de unde apoi trebuie sa te intorci ca sa iti reiei traseul. Adauga la asta lipsa autostrazilor si vei vedea ca dureaza destul de mult sa te deplasezi dintr-o parte in alta. In special daca doresti sa folosesti transportul in comun.

De fapt nici nu iti recomand sa mergi cu transportul in comun. In Georgia nu prea sunt linii de tren, iar majoritatea conexiunilor sunt realizate cu autobuze tip maxi-taxi, numite marshrutka. Acestea arata exact ca cele din tara noastra, de pe rutele judetene. Sunt pline, nu prea respecta programul afisat, nu stiu cum te vei intelege cu soferul si in ce limba si nici nu te duc direct catre multe dintre obiective, fiind nevoie sa schimbi cateva si sa stai cu grija ca poti pierde masina de intoarcere.

Leave a Reply